Capaciteit
1500 personen

Catering SKS Skûtsjesilen

Agenda

15 april
Kledingbeurs kinderen door Froukje

15 april
Dansavond Hasketeppers

20 april
T Nut

22 april
Dansavond Stap

29 april
In Zicht

Zie complete agenda 

Livestream

“Henk, wat eten we vandaag?”

De Sneker Pan was de eerste die meedeed, inmiddels verzorgt Henk van Bruggen, eigenaar van Partycentrum ’t Haske Joure al weer een jaar of zes de warme maaltijden van in totaal acht skûtsjes tijdens de SKS. “Ik weet nog goed toen ik de offerte maakte: er stonden sukadelapjes op, een lekker stukje vlees, niet? Henk, zeiden ze, je mag de catering wel doen maar moeten de lapkes wel LAPPEN worden!”

De dames

Elke zomer, zo’n drie weken voor de SKS nodigt Henk alle dames uit om het menu van de komende wedstrijd samen te stellen. “Over het algemeen zijn ze heel makkelijk: ik pas de maaltijden aan aan de wedstrijddagen. Voor een zware dag maak ik een voedzame maaltijd, zoals bami of nasi. Is er een dag met wat meer tijd om te eten dan wordt het wat uitgebreider en luxer met bijvoorbeeld lekkere kipfilet met een sausje. Het belangrijkste is dat het eten warm is en dat er genoeg is voor iedereen. Die mannen eten namelijk veel meer dan de gemiddelde Hollander, ze moeten ook veel zwaarder werk doen. Als ik dan om half twaalf aankom met mijn bus vragen ze altijd: Henk, wat eten we vandaag? Lekker, zeg ik dan. Nou, dan we laten ons weer lekker verassen!”

Poepen

“Of er een wc aan boord is? Geen idee. Wacht, ik bel wel even met Hetty: Nee, plassen doen ze achter het zwaard en poepen met de kont overboord of anders in de puts.” Elke avond voor de wedstrijddag belt Henk met de dames om de laatste dingen door te nemen, met name het aantal eters want er moet genoeg zijn voor iedereen. “Dan doe ik er als extra service brood, komkommer en groente bij, want er is niet altijd gelegenheid om boodschappen te doen, soms liggen ze midden op een plas. De vuile borden en het bestek haal ik altijd weer op want dan hebben de vrouwen ook lekker vrij!”
“Iedereen eet hetzelfde, ik hou er wel rekening mee als iemand bijvoorbeeld koemelkallergie heeft of vegetarisch is. Het eten moet lekker zijn, niet te moeilijk. Het toetje krijgen ze gratis, dat vinden ze mooi en het is ook een mooie manier van reclame.”

Uw gastheer Henk van Bruggen
Uw gastheer: Henk van Bruggen

 

 

 

Bowling app

 

 


Groengarant, wij gebruiken duurzame energie